ISO 22000

Röviden

Az ISO 22000 élelmiszerbiztonsági rendszer tanúsítvány alkalmazható mérettől és aktivitástól függetlenül minden olyan szervezetnél, amelyek részt vesznek bármely élelmiszeripari folyamatban: farmok, elsődleges termelők, gyártók, élelmiszerszállítók, raktárak, eszközök, csomagolóanyagok, tisztító anyagok ipari szintű gyártói, valamint adalékanyagok gyártói.

Leírás

Az ISO 22000 szabvány segít kontrollálni az élelmiszeripari kockázatokat, hogy elérjék az emberi fogyasztásra szánt élelmiszer biztonságát. Ezt az élelmiszerbiztonsági szabványt professzionális élelmiszer-ipari szakemberek fejlesztették ki, olyan speciális szervezetek segítségével, mint a Codex Commission, UN (FAO) és a WHO. Az ISO 22000 szabvány az ISO 9001 előnyeire, a HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) rendszerre, valamint a biztonságos élelmiszer ellátásra vonatkozó tervekre épül.

A tanúsított cégek jogosultak a promóciós anyagaikban a tanúsítvány tulajdonosaként feltüntetni magukat, valamint díjmentesen használhatják az URS logóját.

Miért ISO 22000?
  • mindenre kihatóan és hatékonyan ellenőrzi az élelmiszerek biztonsági kockázatait
  • minimálisra csökkenti a rossz minőségű és az egészségre ártalmas élelmiszerek előfordulásának veszélyét
  • növeli az élelmiszerek biztonságosságát az élelmiszeripar minden területén
  • az élelmiszerek biztonságosságát független harmadik személy ellenőrzi
  • növeli a közvélemény és az állami ellenőrző szervek bizalmát

Lépjen velünk kapcsolatba...